BiH

Delić: Zapošljavamo opet, tražimo internog revizora i stručnog savjetnika za radne odnose

Autor: Biznis.ba
Delić: Zapošljavamo opet, tražimo internog revizora i stručnog savjetnika za radne odnose

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić objavio je danas da su u resornom ministarstvu objavljena dva nova konkursa za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta, i to na pozicijama internog revizora/ke u Jedinici za internu reviziju i stručnog savjetnika/ce za radne odnose, kolektivno pregovaranje i poslove u Ekonomsko – socijalnom vijeću u Sektoru za rad, zaštitu na radu i zapošljavanje.

- Imamo dva nama vrlo važna upražnjena radna mjesta. Naša koleginica koja je donedavno radila na mjestu stručne savjetnice za radne odnose, kolektivno pregovaranje i poslove u ECOSOC-u otišla je u zasluženu penziju, a kolegica iz Jedinice interne revizije pronašla je bolje radno mjesto i napustila državnu službu. Objema želimo zdravlje i sve najbolje, a mi idemo dalje. Tražimo opet najbolje i samo najbolje ćemo i primiti - kazao je ministar Delić.

Kako je dodao, što se tiče kandidata/kinja koji se žele prijaviti na ova dva javna poziva, pravila su ista kao i prošlog puta.

- Oglas je javan i otvoren za sve, a mi tražimo osobu koja će svojim sposobnostima, znanjem i iskustvom doprinijeti radu u našem ministarstvu. Tražimo revizora/ku koji će savjesno raditi svoj posao i stručnog/u savjetnika/cu koji će raditi na poslovima u Ekonomsko – socijalnom vijeću, pregovarati u ime Ministarstva sa našim socijalnim partnerima. Tražimo nekog spremnog na inovativan pristup državnoj službi, nekoga ko će s ponosom služiti građanima i državi. Ne zanima nas stranačko, porodično niti bilo kakvo drugo zapošljavanje zasnovano na ovim principima - rekao je Delić.

Kako kaže trebaju im najbolji i najmotiviraniji jer samo tako možemo graditi održiv sistem javne uprave.

- Želimo najbolje i želimo one koji su motivirani da zajedno radimo na promjenama. U državnoj službi treba mnogo promjena, prije svega, promjena paradigme i poimanja državne službe i zato tražimo motivirane da pojačamo naš tim entuzijasta koji nisu odustali od ove zemlje i njenih institucija. Prednost imaju mladi jer cilj nam je da ih ovdje zadržimo, ali svakako to nije presudno - zaključio je ministar.

Osnovna neto plata za poziciju internog revizora je 2.000 KM, a za stručnog savjetnika za radne odnose, kolektivno pregovaranje i poslove u ECOSOC-u 1.578 KM.

Oglasi su dostupni na web stranici Agencije za državnu službu FBiH na linku: https://ekonkurs.adsfbih.gov.ba/BS/Home/Konkurs/462.

(Biznis.ba / FENA)