BiH

Đaković: Prekid proizvodnje željezne rude nije povoljan za Prijedor

Autor: Biznis.ba
Đaković: Prekid proizvodnje željezne rude nije povoljan za Prijedor

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izrazio je nezadovoljstvo zbog prekida proizvodnje željezne rude u Prijedoru jer je, kako je naveo, na neke elemente ovih mogućih događaja upozorio premijera Republike Srpske Radovana Viškovića tokom razgovora prije mjesec dana.

"Umjesto da se desi transakcija, prodaja državnog dijela kapitala u starim rudnicima i da se razvija dalja proizvodnja, imamo oblike koji, nažalost, ne zvuče najbolje, ali ja se iskreno nadam da je ovo samo kratkotrajni zastoj, da neće doći do negativnog procesa i da će biti pronađeno rješenje između Vlade i potencijalnog kupca", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je dodao da u ovom momentu ne zna šta će se dalje dešavati.

"Dok se upoznam, moći ću vam reći. U ovom trenutku imamo samo informaciju koju imate i vi, ali sigurno nije povoljna za grad Prijedor, a za slučaj negativnog razvoja događaja može imati negativne posljedice i za cijelu Republiku Srpsku, gdje posluju sistemi koji sarađuju sa našim rudnim kolektivima u Prijedoru", ocijenio je Đaković.

Rudnik "Arcelor Mittal Prijedor" saopštio je ranije danas da je zbog neuspjeha u pregovorima sa "Željeznicama Republike Srpske" zaustavio proizvodnju željezne rude u Prijedoru.

U "Željeznicama Republike Srpske" Srni je rečeno da sa Rudnikom "Arcelor Mittal Prijedor" vode pregovore o novom ugovoru o količini i cijeni prevoza rude, s obzirom da je postojeći istekao.

(NN)