BiH

Do kraja juna nastavak gradnje kargo centra na Banjalučkom aerodromu

Autor: Biznis.ba
Do kraja juna nastavak gradnje kargo centra na Banjalučkom aerodromu

Do kraja mjeseca trebalo bi da krenu radovi na kargo centru Aerodroma Banja Luka, kazao je u telefonskom razgovoru za ATV Dragomir Zorić, direktor firme "Delta MD" koja je izvođač radova.

Zorić je kazao da svakodnevno komunicira sa upravom Aerodroma oko nastavka izgradnje koja, zapravo, nije ni krenula kako treba jer je inspekcija donijela zabranu zbog odstupanja u dimenzijama konstruktivnih elemenata. Čeka se rješenje nadzornog organa koji bi trebalo da donese odluku na koji način će gradnja biti nastavljena.

Iz Aerodroma, koji je investitor, poručuju da očekuju skori povratak mašina i radnika na gradilište.
"Situacija je vrlo jasna kada je u pitanju nastavak izgradnje kargo centra. Međutim sve zavisi od procedura, određenih elaborata, rekao je Duško Kovačević, direktor Aerodroma Banja Luka, koji navodi da je u svakodnevnom kontaktu sa izvođačem radova i nadzornim organom, prenosi Indikator.ba.

Obustavu izgradnje izvođač je ranije pravdao korišćenjem prefabrikovanih elemenata drugog proizvođača. Inspekcija je zaustavila radove, bilo je žalbi, poništenja rješenja tako da se sve odužilo mnogo više od 120 dana roka koji je bio planiran za izgradnju.

Ni ministru saobraćaja nije po volji što su se radovi toliko otegli.
"Ja sam želio samo da se izbjegnu sudovi, ali ako bude trebalo onda ćemo sudom to rješavati. Nažalost, imamo situaciju da izvođač radova spori da on treba da otkloni nedostatke ili dovede u neko stanje i u tome je problem," rekao je Neđo Trninić, ministar saobraćaja RS.

Izgradnjom kargo centra razvio bi se teretni saobraćaj što bi moglo da bude korisno za privrednike koji su izvozno orijentisani, kaže ministar trgovine i turizma Srpske.

Biznis.ba