BiH

Dodijeljena poticajna sredstva poljoprivrednicima Orašja

Autor: Biznis.ba
Dodijeljena poticajna sredstva poljoprivrednicima Orašja

Ugovori o dodjeli poticajnih sredstava poljoprivrednicima u Općini Orašje za 2018. godinu potpisani su u četvrtak s izabranim korisnicima, za što će iz općinskog proračuna biti izdvojeno oko 32.000 maraka.

"Odlukom o dodjeli poticaja u poljoprivredi, koju je donijelo Općinsko vijeće Orašje, obuhvaćeni su manji poljoprivredni proizvođači koji ne mogu ostvariti poticaje s viših razina, odnosno Federacije BiH i Posavske županije", kazao je načelnik Orašja Stanko Vincetić tijekom potpisivanja.

Najviše korisnika, njih 17, ostvarilo je poticaj za nabavku višegodišnje difuzne folije za pokrivanje plastenika, sedam korisnika dobit će novac za nabavku opreme za pčelarstvo, a po dva korisnika ostvarilo je investicijske potpore za nabavku opreme za preradu voća i povrća, zatim nabavku ekstrudera za soju, nabavku opreme za modernizaciju postojećih farmskih objekata, uređaja za zaštitu bilja u plasteničkoj proizvodnji povrća i izgradnji sustava za navodnjavanje u voćarskoj proizvodnji.

Jedan korisnik zadovoljio je kriterije za izgradnju sustava protugradnih mreža u voćnjacima i jedan za izgradnju sustava za navodnjavanje u povrtlarskoj proizvodnji "na otvorenom", objavila je Općina Orašje.

Biznis.ba / FENA