BiH

Dodijeljene Turističke prizme za najbolje

Autor: Biznis.ba
Dodijeljene Turističke prizme za najbolje

Prije više od četvrt vijeka, tačnije 1997. godine, redakcija magazina „Turistička prizma“ pokrenula je međunarodnu akciju pod nazivom - Za novi kvalitet u turizmu, koja je prvo vođena na prostorima Srbije, Crne Gore i BiH, da bi je ubrzo proširili na ukupan prostor EX YU, zatim na Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju.

Od početka pa do danas, ideja vodilja je bila da se na jedan poseban način, doprinese podizanju nivoa turističkih usluga i podstakne inovativnost u turističkoj privredi.

Specifičnost ove akcije je da je vode turistički novinari iz zemalja regiona, kao dobri poznavaoci dešavanja na terenu. Naime, novinari članovi žirija su jedini predlagači i donosioca odluka o nagraĐenima, a PRIZMA i povelja se dodeljuje u 12 kategorija, međutim, praksa je pokazala da žiri nikada nije dodijelio priznanja u svim kategorijama u jednoj godini, što dovoljno govori o oštrim kriterijumima prilikom nominacije i odlučivanja. Međunarodni novinarski žiri je tako i ove godine dodijelio samo 10 priznanja.

Nagrade u vidu statua koje simbolizuju zarotiranu prizmu u prostoru i povelja, svečano su uručene dobitnicima danas na Beogradskom turističkom & MICE forumu održanom na Beogradskom sajmu.

Nagrađeni po kategorijama:

- kategorija ­– DMO – Destinacijska menadžment organizacija

Prizme su dodeljene turističkim organizacijama Grada Novog Sada i Opštine Kotor, kao i Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo

- kategorija – Zdravstveni turizam

Daruvarske toplice, Hrvatska -

- kategorija – Wellness i Spa centri i hoteli

Hotel Borovi, Sjenica, Srbija

- kategorija – Nautički turizam

Biograd na moru, Hrvatska

- kategorija – Poslovni hoteli

Hotel „Jelena”, Banja Luka, BiH

- kategorija – Mali hoteli

Hotel Rozka, Krvavec, Slovenija

- kategorija – Manifestacioni turizam

Turistička organizacija Opštine Kučevo, Srbija

- kategorija – Prateće delatnosti, usluge i proizvodi u turizmu

Info center SOS Proteus, Kranj, Slovenija

(Biznis.ba / FENA)