BiH

Dodik i Mišković u Banjoj Luci otvorili Delta Planet, najveći tržni centar u BiH

Autor: Biznis.ba
Dodik i Mišković u Banjoj Luci otvorili Delta Planet, najveći tržni centar u BiH

„Delta planet“, veliki šoping mol, danas je otvoren u Banjoj Luci, nakon dvije i po godine izgradnje i uloženih 70 miliona eura.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je u obraćanju nakon otvaranja zahvalio beogradskoj kompaniji „Delta holding“ na odluci da ovaj objekat izgradi u Banjoj Luci.

- 'Delta' može da bude primjer i drugima koji žele da investiraju ovdje, jer je njihovo iskustvo pozitivno i pokazuje da su Banja Luka i Republika Srpska spremni da prihvate velike projekte – rekao je Dodik.

Predsjednik „Delte“ Miroslav Mišković je naveo da je Banja Luka „jedna tačka na njihovom putu realizacije velikih projekata od Triglava do Crnog mora“.

- Nedavno smo otvorili hotel u Ljubljani, za sedam dana otvaramo šoping mol u bugarskoj Varni, a nadam se skorom početku realizacije velikih projekata u Sarajevu, Zagrebu, Skoplju i Beogradu – kazao je Mišković.

Delta je, kazao je, u izgradnju banjalučkog centra investirala 70 miliona eura, uz kreditnu podršku Svjetske banke i Unicredit banke.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić je dodao da će pod krovom „Delta planeta“ svoje radno mjesto naći više od 2.000 ljudi.

Biznis.ba / FENA