BiH

Dodik otvorio autoput Doboj - Banja Luka

Autor: Biznis.ba
Dodik otvorio autoput Doboj - Banja Luka
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da bez auto-puteva nema ni novih radnih mjesta i da je Srpska izgradnjom auto-puta "9. januar" pokazala sposobnost da gradi velike projekte.

- Za Srbe nema slobode bez države, a država je i auto-put i bolnica i škola - rekao je Dodik.

On je istakao da je danas, kada je završen auto-put "9. januar", dobar i srećan dan za čitavu Republiku.

- Od početka sam bio uključen u čitavu priču o izgradnji auto-puta "9. januar". Danas otvaramo auto-put za sadašnje i buduće generacije. Naša generacija bi bila srećnija da su naši preci to uradili, ali okolnosti nisu dozvolile - rekao je Dodik tokom svečanog otvaranja dionica auto-puta "9. januar" od mjesta Drugovići do Prnjavora.

On je naglasio da je Srpska pokazala sposobnost da realizuje jedan ovakav projekat.

- Bilo je problema sa kreditorima, ali je i to riješeno. Analize pokazuju da će ovaj put biti isplativ. Republika Srpska je zaista veliko gradilište - rekao je on.

Predsjednik Srpske je rekao da auto-put nije samo put ekonomske i socijalne integracije.

- Kada se završi auto-put do Drine, biće i nacionalni - istakao je Dodik i podsjetio na dObre odnose i uspješnu saradnju Srpske i Srbije. Zahvalio je rukovodstvu Srbije za pomoć koju pruža Republici Srpskoj.

- Јedinstvo koje pokazuju Republika Srpska i Srbija je prirodno. Mi smo jednistven srpski narod, a drugi žele da nas podijele - rekao je predsjednik Srpske.

Biznis.ba / RTRS