BiH

Džindić: Igman Konjic je jedna od najboljih fabrika na svijetu

Autor: Biznis.ba
Džindić: Igman Konjic je jedna od najboljih fabrika na svijetu

Igman u proteklih pet godina pokrenuo dvije potpuno nove linije i nekoliko potpuno novih proizvoda ...

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je posjetio fabriku namjenske industrije Igman Konjic, gdje je održao sastanak s Upravom na čelu sa direktorom Đahidom Muratbegovićem.

Direktor je upoznao ministra sa poslovanjem Igmana u ovoj godini i planovima do kraja godine.

- Igman je nastavio sa pozitivnim poslovanjem i stvaranjem novih vrijednosti što je, između ostalog, i rezultat politike Ministarstva kojom je cjelokupan profit prethodnih godina usmjeravan u nove investicije - rekao je ministar Džindić, te dodao da je "Igman u proteklih pet godina pokrenuo dvije potpuno nove linije i nekoliko potpuno novih proizvoda, te modernizirao ostale.

- Tokom mog mandata povećan je broj uposlenih za više od 400 radnika, a svi parametri poslovanja su udvostručeni, što pokazuje da je Igman jedna od najboljih fabrika na svijetu. Zemlja koja ima namjensku industriju ima ogromne resurse i šanse, što je posebno važno ako imate u vidu ovo što se trenutno dešava u svijetu. To je naša najbrže rastuća grana. Naša intencija je proširenje proizvodnje, povećanje broja radnih mjesta, rast izvoza, prometa i investicija - istakao je Džindić.

Direktor Muratbegović je istakao da u narednom periodu očekuje još bolje poslovne rezultate gdje važnu ulogu ima i podrška ministra Džindića.

Biznis.ba / FENA