BiH

Edhem Bičakčić ponovo izabran za člana Administrativnog vijeća pariške CIGRE

Autor: Biznis.ba
Edhem Bičakčić ponovo izabran za člana Administrativnog vijeća pariške CIGRE

Generalna skupština Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme donijela je odluku da Edhem Bičakčić, predsjednik Nacionalnog komiteta CIGRE Bosne i Hercegovine (BH K CIGRE), ponovo bude izabran za člana Administrativnog vijeća ove najveće profesionalne organizacije sa sjedištem u Parizu, na period od dvije godine, odnosno do 2024. godine.

Bičakčić je rekao da su u prethodnom periodu ostvarili značajne rezultate na domaćem i na međunarodnom planu.

- Naš komitet ima više od sto članova u ovoj krovnoj organizaciji, od kojih devet aktivno sudjeluje za nas u veoma važnim radnim grupama CIGRE Pariz. Ove godine ćemo organizovano sudjelovati na 49. zasjedanju CIGRE koje se održava u Parizu krajem augusta, kada će naši članovi prezentirati pet referata i na taj način dati doprinos svjetskoj stručnoj i naučnoj zajednici. U povijesti BH K CIGRE ovo je najveći broj referata na ovoj prestižnoj konferenciji - istakao je Bičakčić za Fenu.

BH K CIGRE, osnovan 23. augusta 1992. godine u Sarajevu, dočekuje svoju svoju 30. godišnjicu. U tom periodu organizovao je 15 savjetovanja i desetine raznih konferencija i skupova.

Biznis.ba / FENA