Vlada FBiH

Enis Džafić imenovan za v.d. generalnog direktora Željeznica FBiH

Autor: Biznis.ba
Enis Džafić imenovan za v.d. generalnog direktora Željeznica FBiH
Željeznice FBiH

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja i komunikacija, Vlada FBiH dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju vršioca dužnosti članova Uprave ovog preduzeća.

Imenovani su na period do dvanaest mjeseci odnosno do okončanja konkursne procedure.

Enisa Džafića imenovan je za v.d. generalnog direktora - predsjednika Uprave. On je ovu funkciju sa velikim uspjehom obnašao i u prethodnom mandatu.

Mario Kozina imenovan je za v.d. izvršnog direktora za poslove željezničke infrastrukture, Zlatko Jelić za v.d. izvršnog direktora za ekonomske poslove, Ajdin Hrbat za v.d. izvršnog direktora za poslove razvoja i investicija, Ema Duran Živanović za v.d. izvršnog direktora za pravne i kadrovske poslove, te Adnan Kubat za v.d. izvršnog direktora za poslove željezničkog operatera.

Prije toga data je prethodna saglasnost Nadzornom odboru ovog preduzeća za donošenje Odluke o razrješenju članova Uprave, prije isteka mandata zbog gubitka povjerenja većinskog vlasnika i neusvajanja izvještaja o poslovanju.

(Biznis.ba)