BiH

FERK donio nacrte pravilnika o regulatornim naknadama i nadgledanju

Autor: Biznis.ba
FERK donio nacrte pravilnika o regulatornim naknadama i nadgledanju

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine-FERK u petak je, na redovitoj sjednici, donijela Nacrt pravilnika o regulatornim naknadama, Nacrt pravilnika o regulatornom nadgledanju i Nacrt Odluke o krajnjim kupcima od posebnog društvenog značaja.

O Nacrtu pravilnika o regulatornim naknadama, FERK će održati opću raspravu u ponedjeljak, 20. studenoga u prostorijama FERK-a u Mostaru, s početkom u 11 sati.

Opću raspravu po Nacrtu pravilnika o regulatornom nadgledanju, FERK će održati u četvrtak, 23. studenoga u prostorijama FERK-a u Mostaru, s početkom u 11 sati.

Opću raspravu po Nacrtu Odluke o krajnjim kupcima od posebnog društvenog značaja, FERK će održati u ponedjeljak, 20. studenogau prostorijama FERK-a u Mostaru, s početkom u 13 sati.

Zainteresirane pravne i fizičke osobe mogu podnositi pisane komentare na Nacrt pravilnika o regulatornim naknadama, Nacrt pravilnika o regulatornom nadgledanju i  Nacrt Odluke o krajnjim kupcima od posebnog društvenog značaja u razdoblju od dana objavljivanja obavijesti do dana isteka roka za podnošenje pisanih komentara.

FERK je donio Zaključke po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelja zahtjeva NAMEKS d.o.o. Široki Brijeg za solarnu fotonaponska elektrana ''NAMEKS 1'' i ''NAMEKS 2'' i .MIR, vlasnika Radoslava Udovičića iz Mostara  za solarnu fotonaponsku elektranu ''MIR''.

Doneseno je i sedam Rješenja po zahtjevima za stjecanje statusa kvalificiranog proizvođača podnosiotelja zahtjeva: NAMEKS d.o.o. Široki Brijeg za dvije solarne fotonaponske elektrane ''NAMEKS 1'' i ''NAMEKS 2'', RENOVATO d.o.o. Posušje za dvije solarne fotonaponske elektrane ''RENOVATO 1'' i ''RENOVATO 2'', INES d.o.o. iz Doboj Juga za solarnu fotonaponsku elektranu ''ILDA'' i FERRO-INVEST d.o.o. Zenica za dvije solarne fotonaponske elektrane ''FERRO 3'' i ''FERRO 4''.

FERK je usvojio nacrte dozvola za dozvole za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja zahtjeva: SD MRKI vlasnik Latifović Mirsad, Zavidovići i ''AMITEA'' d.o.o. Mostar.

Također, usvojen je i nacrt dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju podnositelja zahtjeva ''PERO'' Zenica d.o.o.  za solarnu fotonaponsku elektranu ''SE PERO 3'' i nacrta dozvole za obavljanje djelatnosti opskrbe i trgovine električnom energijom podnositelja zahtjeva JP ''Elektroprivreda HZ HB''  d.d. Mostar, priopćio je FERK.

Nacrti dozvola i obavijest za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici FERK-a, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 20. studenoga do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba. Na današnjoj sjednici FERK je donio i osam rješenja po žalbama kupaca.

(Biznis.ba / FENA)