BiH

FERK izdao nekoliko dozvola za proizvodnju i opskrbu električne energije

Autor: Biznis.ba
FERK izdao nekoliko dozvola za proizvodnju i opskrbu električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK izdala je gospodarskom društvu "Elektro-solar", vlasnika Fehima Suljanovića, dozvolu za proizvodnju električne energije u proizvodnom objektu, solarna fotonaponska elektrana "F.S. Sanski Most", naselje Dževar, općina Sanski Most.

Predviđena godišnja proizvodnja objekta je 27,141 MWh (megavat sati), a dozvola je izdana na razdoblje od 10 godina, priopćeno je iz FERK-a nakon današnje sjednice u Mostaru.

Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE FERK je izdao podnositelju zahtjeva PTP "Šola" d.o.o. Tomislavgrad za obavljanje proizvodnje električne energije u mikropostrojenju OIE, solarna fotonaponska elektrana "Šola 2", "Gospodarska zona jug" u Livnu, s predviđenom godišnjom proizvodnjom 24,500 MWh. Predmetna dozvola je izdana na razdoblje od 12 godina.

Javnom poduzeću Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo obnovljena je Dozvola za opskrbu električnom energijom - dozvola II. reda prema kojoj je imatelj dozvole ovlašten obavljati prodaju proizvedene električne energije, opskrbu kvalificiranih kupaca i trgovinu električnom energijom na unutarnjem tržištu.

U postupak javne rasprave upućen je Nacrt dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom za gospodarsko društvo Ziblin & Co d.o.o. Ljubuški. Tekst Nacrta ove dozvole može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici www.ferk.ba.

Zbog neotklanjanja nedostataka u danom roku, FERK je na današnjoj sjednici donio Zaključak po Zahtjevu za izmjenu i dopunu Dozvole za rad za proizvodnju električne energije za gospodarsko društvo "Comex" d.o.o. Tešanj, prema kojem se smatra kako zahtjev nije ni podnesen.

FERK je donio i Rješenje po žalbi kupca na akt koji je donijelo Javno poduzeće "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar, navodi se u FERK-ovom priopćenju za javnost.

Biznis.ba / FENA