BiH

FERK izdao nekoliko dozvola za rad gospodarskih društava

Autor: Biznis.ba
FERK izdao nekoliko dozvola za rad gospodarskih društava

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na redovitoj sjednici u utorak izdala je Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije gospodarskom društvu "PI-PI" d.o.o. Visoko, i to za proizvodni objekt solarna fotonaponska elektrana "PI-PI-150", koja se nalazi u naselju Čifluk, općina Visoko, predviđene godišnje proizvodnje 170,00 MWh (megavat sati).

Ova dozvola izdana je na razdoblje valjanosti pet godina, priopćeno je iz FERK-a.

Gospodarskom društvu GEN-I d.o.o. Sarajevo postojeća Dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda izmijenjena je i dopunjena sukladno zahtjevu podnositelja, te je usklađena s uvjetima ostalih dozvola za opskrbu električnom energijom - dozvolama II. reda, s tim da je razdoblje valjanosti dozvole ostalo nepromijenjeno tj. do 7. siječnja 2021. godine.

U postupak javne rasprave upućena su dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije: podnositelja zahtjeva "ELGRAD" d.o.o. Jajce i ENEGY TRADE d.o.o. Usora.

Nacrti dozvola se mogu preuzeti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preko internetske stranice, dodaje se u priopćenju.

Biznis.ba / FENA