BiH

FERK izdao sedam dozvola za proizvodnju električne energije

Autor: Biznis.ba
FERK izdao sedam dozvola za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na današnjoj redovitoj sjednici izdala je sedam dozvola za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva "Door-Design" d.o.o. Sarajevo, Servis Jelić d.o.o. Široki Brijeg, Rolar d.o.o. Grude, Solar invest d.o.o. Konjic, Nino-Ha d.o.o. Doboj Jug, Velovo kućište, vlasnik Anita Ivanković –Lijanović iz Širokog Brijega i Mabog Gumanović d.o.o. Grude.

Gospodarskom društvu HIFA - Petrol d.o.o. Sarajevo izdana je izmijenjena i dopunjena FERK-ova dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom, priopćeno je iz FERK-a.

Postupajući po zahtjevu imatelja dozvole, FERK je donio rješenje kojim se gospodarskom društvu Transport Pažin d.o.o. Stolac privremeno oduzima Dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom. Ostavljen je rok za dostavljanje obavijesti ukoliko imatelj dozvole namjerava nastaviti s obavljanjem energetske djelatnosti, u suprotnom FERK će donijeti rješenje kojim se trajno oduzima dozvola za rad (licencija).

U postupak opće rasprave upućeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva PV Group d.o.o. Stolac, DF Gradnja d.o.o. Konjic, Elcor d.o.o. Grude, te Nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om za Hifa-Petrol d.o.o. Sarajevo. Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost dostaviti svoje pisane komentare na navedene nacrte do 14. veljače ove godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Osim toga, na sjednici je FERK donio osam rješenja po zaprimljenim žalbama na akte koje su donijela JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo i JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar, stoji u priopćenju.

Biznis.ba / FENA