BiH

FERK izdao tri dozvole za proizvodnju električne energije

Autor: Biznis.ba
FERK izdao tri dozvole za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na današnjoj redovitoj sjednici izdala je tri dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva PV Group d.o.o. Stolac, DF Gradnja d.o.o. Konjic i Elcor d.o.o. Grude.

Gospodarsko društvo HIFA - Petrol d.o.o. Sarajevo dobilo je izmijenjenu i dopunjenu FERK-ovu dozvola za rad (licenciju) za trgovanje LPG-om, priopćeno je iz FERK-a.

Budući da je imatelj dozvole Transport Pažin d.o.o. Stolac izrazio namjeru nastaviti s obavljanjem energetske djelatnosti transporta naftnih derivata cestovnim prometom, više nema pretpostavki za vođenje postupka trajnog oduzimanja dozvole za rad (licencije) te je FERK donio Zaključak za obustavu postupka oduzimanja dozvole.

U postupak opće rasprave upućeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva Energosol d.o.o. iz Jablanice i Bingpo d.o.o. Tuzla. Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost dostaviti svoje pisane komentare na navedene nacrte do 26. veljače ove godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Na današnjoj sjednici FERK je donio dva rješenja po zaprimljenim žalbama na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, stoji u priopćenju.

Biznis.ba / Fena