BiH

FIPA: Boljom promocijom do danskih investicija

Autor: Biznis.ba
FIPA: Boljom promocijom do danskih investicija

Gordan Milinić, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), razgovarao je s novoimenovanim ambasadorom BiH u Danskoj Emirom Poljo o investicijama i trendovima vanjsko-trgovinske razmjene između dvije zemlje.

Na sastanku je istaknuto da FIPA koordinira aktivnosti na polju promocije zemlje i njenih investicionih potencijala, skupa sa  nadležnim ministarstvima i privrednim komorama, te da je zajednički cilj i opredjeljenje privlačenje novih investicija u BiH i otvaranje novih radnih mjesta.

Ambasador je upoznat s bazom investicionih  projekata kojom raspolaže FIPA, uključujući i investicione lokacije, te povećanjem stranih ulaganja u 2017.godini, kada je zabilježeno 777 miliona KM investicija u BiH.

Ambasador će u narednim mjesecima organizovati sastanke sa privrednim komorama i udruženjima privrednika u Danskoj. Iinformišući ih o prednostima za ulaganje u BiH, te najznačajnijim sektorima za potencijalne investicije,  nastojati  zainteresovati danske investitore za ulaganje u  Bosnu i Hercegovinu.

Biznis.ba