BiH

FIPA dogovorila manifestaciju s Privrednom komorom Istanbula

Autor: Biznis.ba
FIPA dogovorila manifestaciju s Privrednom komorom Istanbula

U okviru učešća delegacije Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) na međunarodnom sajmu "FOTEG" u Istanbulu, predstavnici FIPA-e s direktorom Gordanom Milinićem na čelu, te konzul BiH u Istanbulu Rabija Mašić, organizirali su sastanak sa Senem Cesmecioglu Erdogan, direktoricom međunarodnih odnosa u okviru Privredne komore Istanbula.

Tom prilikom, dogovoreno je da se u Privrednoj komori Istanbula održi manifestacija pod nazivom Dani BiH u Istanbulu u okviru koje će biti predstavljeni atraktivni privredni sektori, poslovni ambijent i mogućnosti ulaganja u BiH za više od 200 istanbulskih kompanija.

Poseban fokus će biti stavljen na metalopreradu, turistički sektor i proizvodnju hrane.

Erdogan je saglasna da pored dobrih prijateljskih odnosa, turski privrednici nemaju priliku saznati detaljnije realno stanje kada je riječ o profitabilnosti poslovanja i  mogućnostima za biznis u BiH, i da bi se prilikom organizacije ovog događaj fokus trebao staviti na konkurentske i komparativne prednosti za investiranje, porezni sistem, infrastrukturu, lokacije za ulaganje, toškove poslovanja...

Privredna komora Istanbula jedna je od najvećih privrednih komora na svijetu, s registriranim članstvom od 450.000 kompanija, saopćeno je iz FIPA-e.

(FENA)