BiH

FIPA i Poslovne novine: Promocija investicija i povoljne klime za ulaganja u BiH

Autor: Biznis.ba
FIPA i Poslovne novine: Promocija investicija i povoljne klime za ulaganja u BiH
Foto: FENA

Vršilac dužnosti direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Marko Kubatlija održao je sastanak s predstavnicima Poslovnih novina, u nastojanjima učesnika za promoviranje najboljih investitora u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz navedene agencije.

Razgovarano je o nizu inicijativa koje će podržati investicijsku klimu u zemlji. Jedna od ključnih tema bila je uključenje FIPA-e u prestižni projekt "100 najvećih u BiH i regionu".

Cilj ove inicijative je identificirati i predstaviti najuspješnije investitore u zemlji putem štampane specijalne publikacije koja će biti objavljena u suradnji s Poslovnim novinama. Razmatrana je i ideja o izradi e-brošure pod radnim nazivom "Invest in BiH", koja će dodatno promovirati investicijske prilike u zemlji.

Emil Kučković, CEO Poslovnih novina, istaknuo je važnost ovakvih inicijativa za jačanje svijesti o potencijalima koje Bosna i Hercegovina nudi investitorima te zahvalio vršiocu dužnosti direktora FIPA-e za suradnju.

Dogovoren je dodatni sastanak radi detaljnijeg razmatranja planova za realizaciju navedenih prijedloga.