BiH

FIPA na sajmu Going Global u Londonu - Razgovori sa potencijalnim investitorima

Autor: Biznis.ba
FIPA na sajmu Going Global u Londonu - Razgovori sa potencijalnim investitorima

Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) učestvuje drugi put na vodećem evropskom sajmu promocije potencijala za strane investicije Going Global 2019 koji se održava 27. i 28. novembra u Londonu, s ciljem privlačenja novih stranih investitora u Bosnu i Hercegovinu.

Na sajmu, FIPA ima veoma posjećen štand na kojem su predstavljeni promotivni materijali BiH i gdje se održavaju sastanci s investitorima iz cijelog svijeta.

Tokom sastanaka, potencijalni investitori  su upoznati o mogućnostima za ulaganje, te su im pružene sve potrebne informacije o atraktivnim sektorima za ulaganje i investicijskim projektima.

Going Global Live je vodeća evropska konferencija i sajam promocije potencijala za strane investitore, koji istražuju mogućnosti za ulaganje u inostranstvu, te koji se žele širiti na međunarodnom nivou.

Velika Britanija je među top deset zemalja investitora u BiH sa oko 126 britanskih kompanija, među kojima su najznačajniji EFT, Steal-min, Mineco, Mital, RPC i drugi, saopćeno je iz FIPA-e.

(FENA)