BiH

Fišo: Sarajevo taxi povećao cijene u skladu sa Zakonom

Autor: Biznis.ba
Fišo: Sarajevo taxi povećao cijene u skladu sa Zakonom

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo za Klix.ba je kazao da je Udruženje Sarajevo taxi u skladu sa zakonskim rješenjima izvršilo poskupljenje usluga nakon što su dostavili svu potrebnu dokumentaciju.

Fišo je naglasio da Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo samo ovjerava cjenovnik i nema nikakve ingerencije po pitanju povećanja cijena.

"Nažalost zakon je takav da taksi prevoznici, udruženja i pravna lica mogu da poskupe cijene. Ministarstvo u tom slučaju vrši samo ovjeru. Oni su odavno tražili poskupljenje, a mi smo poslali nekoliko upita da bude sve u skladu sa Zakonom. Čim su to dostavili mi smo ovjerili", dodao je ministar Fišo.

Na pitanje da li su i ostali taksi prijevoznici dostavili zahtjev za povećanje cijene, Fišo kaže da nisu.

"Ostali privredni subjekti i udruženja nisu dostavili zahtjev za povećanje osim Sarajevo taxija čije je poskupljenje, što se tiče zakonskog rješenja, uredu", odgovorio je Fišo.

On je kazao da su taksi prijevoznici prije nekoliko mjeseci uputili zahtjev za poskupljenje, ali njihovi zahtjevi nisu bili usklađeni sa Zakonom.

Podsjetimo, korisnici taksi usluga u glavnom gradu BiH od jučer plaćaju skuplju polaznu tarifu (1,90 KM), ali i 0,20 KM više za svaki prijeđeni kilometar, ukoliko koriste prijevoz vozilima Sarajevo taxija. S druge strane, privatne taksi kompanije za sada se nisu odlučile na ovaj potez.

Biznis.ba / Klix.ba