BiH

FlyBosnia od novembra uvodi linije za Rim iz Sarajeva, a moguće i Mostara

Autor: Biznis.ba
FlyBosnia od novembra uvodi linije za Rim iz Sarajeva, a moguće i Mostara

Bosanskohercegovačka aviokompanija FlyBosnia od novembra ove godine uvodi direktne linije za Rim iz Sarajeva, a vrlo moguće i iz Mostara.

Naime, kako saznajemo, promotivni let planiran je za 17. oktobar kada će Airbus A319 poletjeti iz Sarajeva za italijanski glavni grad. Nakon toga, od novembra počinju komercijalni letovi. Infomracije o prodaji i cijeni ulaznica do tada će biti poznate.

Ipak, postoji mogućnost da neće dugo potrajati letovi na liniji Sarajevo - Rim, jer FlyBosnia ozbiljno razmatra izmještanje svojih operacija na aerodrome u Tuzlu i Mostar zbog, kako su nam kazali, velikih troškova na sarajevskom aerodromu.

U tom slučaju, let za Rim odvijao bi se s aerodroma u Mostaru, dok bi se letovi za London i druge evropske metropole odvijali s Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Podsjećamo, FlyBosnia nedavno je nakon 12 godina uvela direktan let iz Sarajeva za London koji je putnicima dostupan dva puta sedmično, utorkom i subotom. Međutim, zimski period donosi nove izazove za FlyBosniu zbog čega je moguće očekivati promjene u redu letenja.

Kako saznajemo, zbog operativnih problema kao što su loše vrijeme, odleđivanje aviona, alternacija i slično, tokom zime FlyBosnia će nastaviti letjeti s jednim avionom.

Biznis.ba