rješenja za oporavak

FMRPO uputio poziv privrednim subjektim s područja pogođenih teškim poplavama

Autor: Biznis.ba
FMRPO uputio poziv privrednim subjektim s područja pogođenih teškim poplavama
Foto: Fena

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta pozvalo je sve privredne subjekte s područja pogođenih teškim poplavama, Jablanice, Konjica, Fojnice, Kreševa i Kiseljaka, koji su pretrpjeli materijalnu štetu i kojima je zbog toga otežano poslovanje, da se pisanim putem obrate Ministarstvu radi sagledavanja štete koju su pretrpjeli i iznalaženja adekvatnih rješenja za njihov oporavak.

U skladu sa politikom Vlade Federacije BiH, koja na ugroženim područjima odgovorno i kontinuirano radi na smještaju brojnih građana koji su ostali bez svojih domova, te obnovi i osposobljavanju oštećenih saobraćajnica, Ministarstvo ovim pozivom želi biti na usluzi i od pomoći ugroženim firmama i drugim privrednim subjektima, prenosi Fena.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će, također, u skladu sa svojim realnim mogućnostima i odlukama Vlade Federacije BiH, učiniti sve da ne dođe do gubitka radnih mjesta i prestanka poslovanja ugroženih privrednih subjekata u Jablanici, Konjicu, Fojnici, Kreševu i Kiseljaku.

Privredni subjekti se mogu pisanim putem obratiti na adrese Ministarstva: ulica dr. Ante Starčevića bb, 88000 Mostar, broj faxa: +387 (0)36 449-122, te putem e-maila: Vojin.Mijatovic@fmrpo.gov.ba, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.