BiH

Foto / Sajam u Tešnju: Mjesto susreta i biznisa budućnosti

Autor: Biznis.ba

Međunarodni sajam privrede Tešanj i ove je godine privukao veliki broj izlagača.

Njih 500 iz 16 država izlaže na oko 20.000 kvadrata u susjednoj općini Doboj Jug. Centralna tema ovogodišnjeg sajma koji se održava na oko 20.000 kvadrata prostora su “Obnovljivi izvori energije - energetska efikasnost”.

Ove godine zemlja partner sajma je Mađarska, a grad partner Živinice.

Organizator i domaćin izlagačima iz Evrope i svijeta je Udruženje privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj. Učešće ovolikog broja izlagača i više od dvije hiljade privrednika na ovom sajmu potvrđuje sav poduzetnički duh koji ima privreda Tešnja.

Niz propratnih aktivnosti kao što su  jačanje saradnje lokalnih zajednica, potvrde prisustva i novih ugovora o saradnji privrednih komora iz BiH i okruženja, B2B sastanaka, panel diskusija na aktuelne teme zelene tranzicije i obnovljivih izvora energije, te nekoliko novina daju dodatnu dimenziju sajamskoj manifestaciji. Mnogobrojni stručnjaci, gosti, iskusni menadžeri domaćih i svjetskih kompanija će dati svoj doprinos na centralnom panelu  posvećenom  temi obnovljivih izvora energije i energetskoj održivosti, ciljevima kojim naša zemlja treba težiti u budućnosti.

I 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj - BiH 2023 pokazao je da je mjesto privrednih susreta i biznisa budućnosti.

(Biznis.ba)