FOTO

'Friends of Sarajevo' - partnerstvo za podršku razvoja Kantona Sarajevo

Autor: Biznis.ba
Foto: Arhiv

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ambasadorica Republike Austrije u BiH, Nj.E. Ulrike Hartmann i ambasador i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler bili su domaćini skupa koji je okupio sve prijatelje iz ambasada i međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini, koji se žele angažirati u podršci projektima koje provodi Vlada Kantona Sarajevo.

Kako je istakao premijer Uk, napravljen je još jedan iskorak u jačanju međunarodne saradnje i podrške razvojnim projektima na području KS.

"Uključenost međunarodne zajednice na ključnim projektima usmjerenim prema ekonomskom razvoju, unapređenju obrazovanja, zdravstvene zaštite i infrastrukture za poboljšanje zraka koje provodimo kao Vlada KS je od izuzetnog značaja. Pozvao sam naše prijatelje da podrže ove projekte kroz finansijska sredstva, stručnu pomoć i tehničku ekspertizu", rekao je premijer Uk nakon sastanka na kojem su ministri u Vladi KS Enda Pavić Pečenković, Naida Hota-Muminović, Bojan Bošnjak, Zlatko Mijatović, te Enis Hasanović prezentovali ideje za ostvarivanje razvojnih zadataka.

Predstavnici "Friends of Sarajevo" izrazili su spremnost da podrže napore Vlade KS, ističući važnost transparentnosti, održivosti i efikasnosti u provedbi projekata.

Naglasili su i svoju predanost jačanju partnerstva s Bosnom i Hercegovinom, njenoj stabilnosti i daljnjem napretku na putu ka Evropskoj uniji.