BiH

FZZZ: Novi sistem apliciranja na programe sufinansiranja zapošljavanja

Autor: Biznis.ba
FZZZ: Novi sistem apliciranja na programe sufinansiranja zapošljavanja

Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) od ove godine uvodi novi sistem apliciranja na programe sufinansiranja zapošljavanja. U sklopu novog sistema, svaki poslodavac se mora prethodno registrovati na web portalu tog zavoda. To se odnosi na sve poslodavce - one koji prvi put apliciraju, koji su ranije aplicirali, ali i one koji su već registrovani na portalu Zavoda i potrebno je da ažuriraju podatke.

- Riječ je zapravo o prethodnoj registraciji poslodavaca na web portalu FZZZ kako bi kasnije, kada budu objavljeni javni pozivi za učešće u programima zapošljavanja, poslodavci koji su registrovani, mogli lakše da apliciraju na naše mjere – kazao je Feni glasnogovornik Zavoda Haris Čuljević.

Napomenuo je da se svaki poslodavac mora prethodno registrovati na web portalu FZZZ jer je to preduslov za apliciranje na mjere aktivne politike zapošljavanja, a javni poziv za te mjere bi trebao biti uskoro objavljen.

- Dakle, ovo je samo, da tako kažemo, čin registracije poslodavaca koji će kasnije aplicirati. Još uvijek se ne aplicira na mjere aktivne politike zapošljavanja. Period registracije počeo je od 3. februara ove godine i trajat će sve do objave javnog poziva, koja se očekuje krajem drugog mjeseca – dodao je Čuljević.

Biznis.ba / FENA