BiH

Gluhaković: Distributeri nafte u RS-u održali obećanje i snizili cijene

Autor: Biznis.ba
Gluhaković: Distributeri nafte u RS-u održali obećanje i snizili cijene
On je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da se cijena goriva u RS razlikuje od regije do regije u zavisnosti od distributera i vrste goriva, te dodao da je gorivo najjeftinije u Posavini i Semberiji.

"Svi bismo željeli da cijena goriva bude niža, kao i mnogih drugih artikala, ali je činjenica da su cijene goriva u RS najniže u regionu", naveo je Gluhaković.

Prema njegovim riječima, nadležna ministarstva ozbiljnije će se pozabaviti kvalitetom goriva u RS.

"Da je snabdjevač Rafinerija nafte u Brodu za sve distributere bilo bi mnogo lakše kontrolisati kvalitet goriva. Kada bi i Republika Srpska i Federacija BiH koristili kapacitete ove rafinerije siguran sam da bi i cijene goriva bile niže. Siguran sam da je ovo gorivo i kvalitetnije i sigurnije od uvoznog", zaključio je Gluhaković.

On je istakao da Vlada čini napore da promoviše domaće proizvode, jer tako građani znaju šta kupuju, povećava se BDP, prikupljaju se porezi, zapošljava se domaća radna snaga.

Gluhaković je podsjetio da je Vlada RS obavezala Ministarstvo trgovine i turizma da sa distributerima svakih 15 dana prati kretanje cijena goriva na svjetskom tržištu, da bi, ukoliko dođe do nekih poremećaja, mogli adekvatno reagovati.

Biznis.ba