BiH

Goražde - Ministarstvo privrede BPK-a dodjelilo sredstva 31 obrtniku

Autor: Biznis.ba
Goražde - Ministarstvo privrede BPK-a dodjelilo sredstva 31 obrtniku

U ministarstvu privrede Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas su potpisani ugovori o dodjeli sredstava po Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2019. godinu. U ove svrhe iz budžeta je izdvojeno 50.000 KM.

Ugovore s odabranim korisnicima potpisao je resorni ministar Mensad Arnaut, a pravo je ostvario 31 obrtnik s područja BPK-a.

„Ovaj vid podrške će mi biti od koristi a sredstva ću iskoristiti za nabavku neophodne opreme. Zahvaljujem se ministarstvu i nadam se da podrška obrtnicima neće izostati ni ubuduće“ - kazala je vlasnica OFR „Foto super“ Adisa Dragolj.

Ministar privrede Mensad Arnaut kazao je da je Program podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2019. godinu podijeljem u dva cilja, te da je vladalo veliko interesovanje.

„Po prvom cilju iznos sredstava koji su aplikanti mogli zatražiti za sufinansiranje njihovih projekata je do 4.000KM i tu je pravo ostvarilo devet aplikanata. Po drugom cilju iznos sredstava je 1.500KM. Obzirom da nismo imali dovoljno sredstava u odnosu na broj pristiglih aplikacija, nastojali smo da podržimo aplikante koji su aplicirali po drugom cilju njih 22, i sve aplikacije su podržane. Napominjem da oni aplikanti koji su ispunjavali uvjete i nalaze se na listi čekanja u narednom periodu će biti ispoštovani u skladu s finansijskim mogućnostima“ - kazao je Arnaut.

Najavio je da obrtnici s prostora BPK-a u obavljanju svoje djelatnosti i ubuduće mogu očekivati podršku ministarstva.

Biznis.ba / FENA