BiH

Goražde - Počele pripreme za sajam 'Dani jabuke'

Autor: Biznis.ba
Goražde - Počele pripreme za sajam 'Dani jabuke'

U Goraždu su počele pripreme  za kulturno-privrednu manifestaciju „Dani jabuke“, čija tradicija se, nakon prošlogodišnje pauze,  planira nastaviti. Sajam prepoznatljiv i van granica BiH trebao bi biti održan u oktobru, u skladu sa epidemiološkom situacijom – istaknuto je na današnjoj izveštajnoj skupštini Udruženja „Dani jabuke“.

Predsjednik tog udruženja  Mirsad Hubanić podsjetio je da sajam nije održan prošle godine, zbog koronavirusa

- Ovo će biti praktično 19. sajam i možemo reći da je, kada je riječ o  kontinuitetu, složenosti, broju izlagača i posjetilaca, ovaj sajam  svake godine imao povećanje obima u kvalitetu. Nadam se da ćemo ove godine nastaviti tu tradiciju jer bilo bi stvarno loše da i ova godina bude pauza i mnogo je teže poslije samo jedne godine organizovati sajam – kazao je Hubanić.

Po njegovim riječima, namjera je organizirati sajam na istom nivou kako je to bilo proteklih godina.

- Imamo informacije sa terena, iz Gradačca, Lukavca, Bihaća, da će se tamo održavati sajmovi,  i mi ćemo znati u oktobru kakva će situacija biti. I ovu godinu ćemo sa svim sadržajima i brojem izlagača i posjetilaca kao i  škola učesnica pokušati bar da imamo nivo kako je to bilo 2019. godine“ – kazao je Hubanić.

Privredno-kulturna manifestacija „Dani jabuke“ trebala bi biti održana  od 14. do 16. oktobra.

(FENA)