infrastrukturni projekat

Pripreme za gradnju tunela u Kiseljaku privode se kraju

Autor: Biznis.ba

Vlast u Kiseljaku ovih dana privodi kraju proces izvlaštenja zemljišta za gradnju tunela kojim bi bila završena druga faza izgradnje obilaznice, velikog infrastrukturnog projekta koji bi umnogome rasteretio prometnu komunikaciju u ovom bh. gradu. Kiseljački načelnik Mladen Mišurić Ramljak kazao je kako je nadzemni dio radova na prometnici do tunela završen.

"Ovo je investicija financirana od strane Vlade FBiH, preko JP Ceste Federacije. Nadzemni dio, dakle prometnica do tunela je završena, sad smo u postupku izvlaštenja, otkupa zemljišta kako bismo počeli graditi tunel. To je druga faza i evo, već naredne godine planiramo i treću fazu, kad je u pitanju sama nova prometnica. Time ćemo umnogome rasteretiti samo gradsko središte", istaknuo je Mišurić Ramljak.

Brojni drugi infrastrukturni projekti, naglasio je načelnik, na čekanju su uvjetovani završetkom obilaznice, prenosi Fena.

"Nameće se potreba rekonstrukcije infrastrukture koja je nevidljiva, odnosno koja je u zemlji, a jako puno utiče na kvalitetu života kao što je voda, odvodnja i kanalizacija. Sad se ne usudimo uopće to raditi jer bismo blokirali svakodnevni život i otežali prometovanje kroz Kiseljak, ne samo onima koji prolaze, nego i nama koji živimo tu. Zato nam se žuri da ovaj projekt privedemo kraju i da krenemo s realizacijom projekata koje planiramo u narednim godinama uraditi", rekao je Mišurić Ramljak.

Prema njegovim riječima, u naredne tri do četiri godine kompletan projekt obilaznice trebao bi biti završen.