BiH

Grawe osiguranje Sarajevo obilježilo 20 godina uspješnog rada u BiH

Autor: Biznis.ba
Grawe osiguranje Sarajevo obilježilo 20 godina uspješnog rada u BiH

Grawe osiguranje d.d. Sarajevo obilježilo je danas na prigodnoj svečanosti u sarajevskoj Vijećnici 20 godina uspješnog rada u Bosni i Hercegovini.

Kako je rekao predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo Fikret Hodžić, sve je počelo krajem septembra 1998. kada je u Sarajevu počelo s radom prvo osiguravajuće društvo sa sto postotnim stranim (austrijskim) kapitalom osnovano u BiH.

- U protekle dvije decenije svog poslovanja GRAWE osiguranje je izraslo u stabilnu, društveno odgovornu firmu. Sve smo to postigli zahvaljujući prije svega našim zaposlenicima i brojnim vjernim klijentima - dodao je Hodžić.

Grawe osiguranje je danas među vodećim osiguravateljima u osiguranju života u BiH, ali je svoju poziciju znatno ojačalo i u neživotnim osiguranjima nakon akvizicije VGT osiguranja iz Visokog.

- Onda smo se odlučili za kupovinu VTG osiguranja u 2017. godini i oficijalno smo pripojili to društvo kompletno u Grawe osiguranje tako da danas možemo govoriti o jednom velikom Grawe osiguranju sa više od 380 zaposlenih ljudi - naveo je Hodžić.

Cilj im je dalji razvoj kvaliteta u svim segmentima poslovanja jer i na taj način, kako je dodao, značajno doprinose stabilizaciji i uređenju tržišta osiguranja u BiH.

- Možemo biti zadovoljni s proteklom 2017. koja je bila jako turbolentna, a sadašnji pokazatelji govore da mi možemo očekivati da završimo godinu sa više od 58 miliona premije i približavamo se otprilike tržišnom učešću na 12 posto - istakao je Hodžić.

GRAWE osiguranje svoje umijeće poslovanja temelji na respektabilnom znanju i 190 godina dugoj tradiciji poslovanja matičnog društva Grazer Wechselseitige Versicherung AG iz Austrije.

Biznis.ba / FENA