BiH

HDZ: Podržali smo povećanje akciza, prijedlog SDS-a nismo vidjeli

Autor: Biznis.ba
HDZ: Podržali smo povećanje akciza, prijedlog SDS-a nismo vidjeli
HDZ BiH još nije zvanično upoznat o SDS-ovom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o akcizama, koji će u parlamentarnu proceduru biti upućen po hitnom postupku.

"Iz medija smo saznali da će SDS to uputiti u proceduru, a da li je i kako, to još nismo službeno vidjeli, tako da ne znam da li je tačno", kazala je danas novinarima u Sarajevu zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Borjana Krišto (HDZ BiH).

Ukoliko klub SDS-ovih poslanika ovaj prijedlog po hitnom postupku dostavi na vrijeme u parlamentarnu proceduru, on će u srijedu biti na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma BiH.

Na pitanje Vijesti.ba da li za HDZ BiH prihvatljiv prijedlog o smanjenju akciza, Krišto je podsjetila da je ova politička stranka podržala usvajanje zakonskog rješenja kojima su akcize povećane.

"Sve ono što bismo mislili da treba drugačije, vjerovatno bismo predložili. Smatramo da je ovo siatemski zakon koji treba da predloži Vijeće ministara BiH i zakon koji uvijek treba uraditi institucija kao što je Vijeće ministara BiH i kazati kako i na koji način prikupljati sredstva od akciza i u koje ih namjene treba trošiti", poručila je Krišto.

Biznis.ba / Vijesti.ba