BiH

Hifa Oil u 2019. godini ostvarila fascinantne rezultate

Autor: Biznis.ba

Vodeća privatna bosanskohercegovačka kompanija u oblasti nafte i naftnih derivata, koja se nalazi među deset najvećih kompanija u državi, svojim dosljednim korištenjem koncepta poslovne izvrsnosti u protekloj godini je ostvarila fascinantne poslovne rezultate.

Određujući se kroz upravljanje potpunom kvalitetom kao posebno odgovorna kompanija u svojoj branši, Hifa Oil u ovu godinu ulazi sa 43 odsto više uposlenih nego prethodne godine. Godina koja je iza nas bila je prekretnica u njenom osamnaestogodišnjem radu. Rast investicija i povećanje udjela na tržištu nafte i naftnih derivata uticali su na porast ukupnog prihoda, dok se samo na izvoz odnosi 75 miliona maraka.

Menadžment kompanije je načinio veliki iskorak sa otvaranjem maloprodajnih objekata, jer je Hifa Oil u protekloj godini otvorila 8 benzinskih pumpi, što je direktno uticalo na povećanje broja zaposlenih.

Izlazak na crnogorsko tržište, gdje su otvorene dvije benzinske pumpe dokaz je da ova kompanija sa 14 maloprodajnih objekata sebe predodređuje kao izuzetno uspješnog igrača u naftnom sektoru u regionu.

Najveći poslovni rezultat u prošloj godini je, ipak, stvaranje i izlazak na tržište novog brenda Isomax. Aditivirano gorivo koje je proizvedeno u saradnji sa renomiranom francuskom firmom Total dokaz je da je Hifa Oil po kvaliteti svojih proizvoda u samom vrhu evropskih distributera crnog zlata. Uz gorivo, novi brend Isomax je upotpunjen uljima, mazivima i autokozmetikom koji su preplavili bh. tržište.

U ovoj kompaniji koja svakodnevno radi na jačanju povjerenja i sigurnosti za sve kupce, poslovne partnere kao i cjelokupnu društvenu zajednicu sa uspjehom je provedena tranzicija na novu verziju ISO standarda 14001:2015 koja podrazumijeva sistem okolinskog upravljanja. Da podsjetimo, Hifa Oil je prva naftna kompanija u BiH koja je svoje poslovanje uskladila sa standardom upravljanja kvalitetom - ISO 9001.

Prepoznatljivost na tržištu, poslovni rezultati i vrhunski kvalitet goriva koji nudi Hifa Oil daju posebno mjesto ovom svijetlom primjeru na bh. privrednim nebu. Tako je prošlogodišnji ukupni prihod obezbijedio državi 56,8 miliona maraka. Proizvodi brenda Isomax koji su se lani pojavili na našem tržištu omogućuju vozačima sigurnost u vožnji, ekološku zaštitu, te produžavanje vijeka trajanja vozila.

Ekološka osviještenost, edukacija uposlenika, te koncept poslovne izvrsnosti nosi kompaniju Hifa Oil u nove poslovne izazove koji će odmah na početku ove godine biti prepoznatljivi kroz otvaranje novih maloprodajnih objekata na kojim će biti ponuđeno najbolje gorivo u regionu. Tako, sa svojim velikim ambicijama menadžment i uposlenici Hifa Oil i dalje potvrđuju svoj ugled kao vodeći pivatni distributer nafte i naftnih derivata u BiH i regionu.

Biznis.ba