BiH

Hrnjić primio delegaciju UNDP-a: Saradnjom do unapređenja stanja u poljoprivrednom sektoru FBiH

Autor: Biznis.ba
Hrnjić primio delegaciju UNDP-a: Saradnjom do unapređenja stanja u poljoprivrednom sektoru FBiH

 Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u sjedištu Ministarstva primio delegaciju UNDP-a predvođenu šefom MEG projekta Goranom Štefanićem, te šefom sektora za održivi rast Ismarom Ćeremidom i šefom Projekta digitalizacije javne uprave Dejanom Buhom.

Razgovarano je o realizaciji projekata koje ova međunarodna organizacija provodi u Bosni i Hercegovini, kao i unapređenju postojeće saradnje kroz projekte od značaja za Federaciju BiH.

Poseban fokus sastanka stavljen je na saradnju predstavnika Ministarstva i UNDP-a u oblasti unapređenja poljoprivrede kroz informatizaciju i digitalizaciju.

- Zemlje u regionu već posjeduju implementirane sisteme koji značajno olakšavaju poslovne procese u oblasti poljoprivrede, obrade i isplate novčanih podrški, kontrole proizvodnji na terenu, te u vezi s tim namjera ovog ministarstva je da pokušamo kreirati slične sisteme čime ćemo unaprijediti sekor poljoprivrede u Federaciji BiH. Dijalog s predstavnicima UNDP-a, koji su na ovom planu već razvili određena rješenja, je logičan slijed kojem na tom putu težimo - kazao je Hrnjić.

Na sastanku je razgovarano i o projektnim aktivnostima u kojima učestvuje Ministarstvo, poput izrade platforme za savjetodavne službe, te imenovanja projektnog tima za Radnu grupu za izradu prednacrta o vodnim uslugama, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Biznis.ba)