BiH

Hrvić: Priznanje dugogodišnjem radu i dokaz da idemo u pravom smjeru

Autor: Biznis.ba

Čelni čovjek AS Holdinga Rusmir Hrvić biznismen je godine prema ocjeni portala Biznis.ba. Ovu nagradu doživljavam kao priznanje mom dugogodišnjem radu, ali i priznanje svim mojim vrijednim saradnicima koji se trude da zajedno postignemo uspjehe. Također, ovo je nagrada svim našim zaposlenima, a trenutno nas je oko 4.500, poručio je Hrvić.

"S druge strane, velika je odgovornost biti ličnost godine jednog uglednog portala kakav je Biznis.ba i to u tako snažnoj konkurenciji. Ovo proglašenje je na neki način dokaz da idemo u pravom smjeru i da znanje i trud koji ulažemo daju rezultate. Trudim se da činim dobro i da govorim o dobru, da ukazujem na šanse koje kao genereacija imamo u ovoj našoj lijepoj zemlji. Volio bih da imamo u svemu više patriotizma, političkog, ekonomskog, sportskog, kulturnog… Tada bismo bili puno uspješniji svako za svojim obavezama i svako sa svojim odgovornostima", istakao je Hrvić.

Bosna i Hercegovina, kaže, ima tu odlučujuću prednost jedinstva u različitosti.

"Ako naša generacija ne iskoristi tu prednost, neka druga sigurno hoće ako Bog da. Jer, to je samo pitanje vremena i aktera u njemu. Dakle, ovo je naša šansa, i do nas je da li ćemo je iskoristiti. Jer, Bosna i Hercegovina će uz Božiju pomoć uspjeti", istakao je on.

Govoreći o planovima AS grupacije u 2018. godini, potcrtao je da će akvizicije domaćih brandova biti nastavljene, ali i jačanje postojećih, kao i pokretanje novih brandova kroz inovacije.

"Smatramo da ta priča još nije završena i da ima dovoljno prostora za dalji rast. Nismo se nikada vremenski ograničavali u ovakvim projektima. To je jednostavno proces koji traje, jer većina tih brandova ili bi mogla bolje i brže da se razvija, ili su preduzeća koja ih proizvode dospjela u nezavidnu poziciju kada im je potrebna pomoć u sferi upravljanja i drugim bitnim segmentima poslovanja. Takva posrnula preduzeća mi zapravo spašavamo od zatvaranja. To je naš koncept, i smatramo da je uspješan i da je od koristi svima, kako za nas, tako i za zaposlene, i cijelo društvo", naveo je Hrvić.

Podsjetio je da je 2017. godine formiranjem AS Holdinga, društva za upravljanje privrednim društvima, uvedeno korporativno upravljanje Grupacijom.

"U momentu kada smo nakon 20 godina rasta i razvoja dostigli vrhunac, mi smo odlučili krenuti ispočetka, i to na način da ponudimo novu vrijednost ovoga puta u sferi upravljanja. Smatramo da je došlo pravo vrijeme za nove izazove, i da nakon dvije decenije poslovanja u kojem smo širili naš poslovni portfolio, sada trebamo kreirati snažan sistem upravljanja koji će generirati dalji rast i razvoj, i koji će biti u stanju odgovoriti izazovima koji nas očekuju u vremenu priprema za ulazak u EU. Dakle, u 2018. ćemo nastavit sa razvojem korporativnog upravljanja i jačanjem tima ljudi koji će biti spreman na izazove koje imamo pred sobom", zaključio je Hrvić.

Biznis.ba