BiH

I Olimpijski centar Jahorina trpi ogromne gubitke

Autor: Biznis.ba
I Olimpijski centar Jahorina trpi ogromne gubitke

Skijalište Jahorina je, uprkos novim snježnim padavinama, zatvoreno za sve posjetioce i skijaše zbog širenja zaraze virusom COVID-19. Pandemija ostavlja velike posljedice sa kojima se suočava i Olimpijski centar Jahorina.

Direktor tog centra Dejan Ljevnaić kazao je da trpe ogromne gubitke zbog koronavirusa, jer su sve aktivnosti zaustavljene.

- Sezonu smo završili mnogo ranije od planiranog, otkazali smo zakazane manifestacija i prema našim projekcijama gubici zbog toga su veći od 6.000.000 KM. Čak smo morali i da otkažemo i tradicionalan Kup veterana, humanitarnog karaktera, koji se održava od 1994. godine na Jahorini u kontinuitetu, ali smo sigurni da ćemo sljedeće godine sve aktivnosti nadoknaditi - poručio je Ljevnaić.

Naglasio je da je također i realizacija planiranih investicija je usporena zbog cijele situacije što im prouzrokuje dodatne troškove, ali da je, uprkos svemu, uposlenicima isplaćena plaća za mart.

- Oni su u punoj pripravnosti, rade od kuće i sve svoje aktivnosti smo usmjerili na medijsku kampanju sa ciljem da borbe protiv virusa. Nadam se da će i ostali slijediti naš primjer - kazao je Ljevnaić.

Apelovao je na sve da se pridržavaju propisanih mjera, da budu disciplinovani i da pomognu ljudima oko sebe, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Biznis.ba / FENA