Olimpijski centar

I u nedostatku prirodnog snijega, Jahorina proširuje kapacitete

Autor: Biznis.ba
I u nedostatku prirodnog snijega, Jahorina proširuje kapacitete
Foto: OC Jahorina

Olimpijski centar “Jahorina” obavještava javnost da će od 2. februara posjetioce dočekati nova instalacija - Prača sa stazom 6, čime se značajno proširuje kapacitet skijališta na ovoj prelijepoj planini.

Ovom stazom, Jahorina povezuje čitavu planinu, pružajući skijašima nezaboravno iskustvo koje će razveseliti kako iskusne avanturiste, tako i one koji tek otkrivaju radosti skijanja.

Tim povodom, direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić istakao je da i pored nedostatka prirodnih padavina, Jahorina proširuje svoje kapacitete i omogućava bogatije iskustvo za sve posjetioce: „Aktivno smo radili na pripremi staza, bez obzira na nedostatak snijega u prethodnom periodu, staze su dobro pripremljene zahvaljujući našem sistemu osnježavanja koji je svakodnevno proizvodio snijeg i po 20 sati.“

Trenutno je na raspolaganju sedam instalacija vertikalnog transporta, devet staza i osam veznih puteva, pružajući posjetiocima raznovrsne opcije za uživanje u zimskim radostima.

“Zadovoljstvo nam je saopštiti da je zimska sezona 2023/24 na Jahorini već pokazala svoj sjajan potencijal, sa 67 dana trajanja. Uprkos izazovima koje smo sreli, naš tim je uspješno održavao staze, a sistem vještačkog osnježavanja bio je neprestano aktivan. Do sada smo ugostili više od 120.000 skijaša koji su ostvarili preko 950.000 prolaza.” - Istakao je Ljevanić.

Naredne sedmice u periodu od 7. do 12. februara Jahorina će biti centar zabave i raznovrsnih aktivnosti povodom obilježavanja četrdesetogodišnjice ZOI.

Svi posjetioci će imati priliku da uživaju u proslavi istorije i tradicije na mjestu gdje se prošlost spaja sa budućnošću.

Radujemo se što ćemo zajedno sa posjetiocima uživati u proširenom skijaškom iskustvu i pružiti im nezaboravan boravak na našoj planini, stoji u saopćenju OC Jahorina.