World Defense Show

Igman potpisao nove ugovore vrijedne 80 miliona KM

Autor: Biznis.ba
Foto: Biznis.ba

Svečano potpisivanje novih ugovora na „World Defense Show 2024“ sajmu vojne industrije u Saudijskoj Arabiji ..

Kompanija namjenske industrije „IGMAN“ d.d. Konjic danas je na sajmu vojne industrije „World Defense Show 2024“ koji se održava u Saudijskoj Arabiji svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona KM.

„World Defense Show“ sajam vojne industrije koji se od 04. do 08. februara održava u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, okupio je i ove godine više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja, a među zvaničnicima koji su nazočili prestižnom događaju za umrežavanje, partnerstvo i razmjenu znanja u domenu odbrambene industrije bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine i kompanije „IGMAN“ d.d. Konjic.

Priliku za susret s poslovnim partnerima, delegacija „Igmana“, predvođena direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji Nj. E. ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Razima Čolića, iskoristila je za potpisivanje značajnih ugovora s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane KSA.

„Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne indutrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih odbrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage snabdjevaju našim proizvodima. Dokaz je to našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana saradnja s odbrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započeta prije nešto više od decenije“, kazao je direktor „Igmana“ Đahid Muratbegović.