BiH

Inspekcija u ZDK-u radi na suzbijanju nelegalnog taksi-prijevoza

Autor: Biznis.ba
Inspekcija u ZDK-u radi na suzbijanju nelegalnog taksi-prijevoza
Uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona radi svoj posao na suzbijanju nelegalnog taksi-prijevoza, a inspektori su prošlog mjeseca izdali pet zabrana i uputit će prijedlog da jedno vozilo bude oduzeto - izjavila je direktorica ove uprave Mirsada Silajdžić.

Ona je nezadovoljnim zeničkim taksistima okupljenim pred zgradom Vlade ZDK kazala kako je svjesna da može bolje te je taksistima poručila da upute zajednički prijedlog za izmjene zakona.

-Mi imamo samo tri inspektora, od kojih je jedan trenutno na bolovanju i jedan na godišnjem odmoru. To je malo ljudi i naš će prijedlog biti da, kroz izmjene zakona, svaka općina ima svog inspektora - kazala je Silajdžić.

Najavila da će tokom ovog mjeseca opet intenzivirati aktivnosti te je moguće da će tražiti i asistenciju federalne inspekcijske.

Članovi Udruženja "Zenica taxi" iz Zenice organizirali su danas polusatni štrajk upozorenja na platou ispred Željezničke stanice, nakon čega su se okupili ispred zgrade institucija ZDK-a.

Mirnim protestom žele ukazati na dugogodišnji problem nelegalnog taksiranja u Gradu Zenica te na, kako su rekli, nerad kantonalnih inspekcija koje sve to tolerišu.

Ako se ništa ne riješi nakon današnjeg protesta, najaviljuju da će u martu organizirati i generalni štrajk.

Biznis.ba / FENA