adriatic metals bh d.o.o

"Ja Zeleni Rudar": Prilika za mlade da steknu iskustvo u rudarskoj industriji

Autor: Biznis.ba
Foto: Adriatic Metals

Adriatic Metals BH d.o.o., lider savremenog i održivog rudarenja u regiji Jugoistočne Evrope, objavio je danas poziv za prijave na konkurs pod nazivom "Ja Zeleni Rudar" - saopćili su iz te kompanije.

Rok za dostavu prijava je 30. maj ove godine. Radi se o jedinstvenom programu mentorstva koji omogućava mladima, posebno studentima i maturantima zainteresovanim za karijeru u oblasti prirodnih nauka, da steknu dragocijeno iskustvo kroz direktan rad zajedno sa zaposlenicima kompanije Adriatic Metals.

Program traje mjesec dana tokom kojeg će stručnjaci Adriatic Metalsa biti ujedno i mentori, te na taj način posvetiti jedan dan sedmično radu sa učesnicima. Fokus je na terenskim aktivnostima i izvještavanju o obavljenim poslovima a koje će mentori, studenti i učenici zajedno raditi.

Ciljevi programa su pružiti učesnicima praktično iskustvo u stvarnim radnim uslovima, razviti vještine koje su ključne za karijeru u oblasti zaštite okoliša, te omogućiti im da steknu uvid u radne procese i izazove u rudarskoj industriji.

Program je namijenjen studentima biologije, ekologije, zaštite okoliša, hidrologije i srodnih nauka i učenicima četvrtih razreda srednje škole koji planiraju dalje školovanje u navedenim oblastima, prenosi Fena.

- Pozivamo sve zainteresovane studente i učenike da se jave na ovaj konkurs i pridruže nam se u očuvanju našeg okoliša i izgradnji održive budućnosti kroz program 'Ja Zeleni Rudar' – poručuju iz Adriatic Metals BH d.o.o..

Na kraju programa, učenici koji uspješno završe praksu dobit će Diplomu o završenoj praksi što će biti jedna od važnih referenci za njihov CV.

- Na ovaj način želimo podijeliti naše znanje i dragocjena iskustva sa studentima i učenicima iz lokalne zajednice, i vjerujemo da će neki od njih sutra biti zaposlenici naše ili neke druge kompanije koja ima najviše standarde zaštite okoliša - isitiču u kompaniji.

Zainteresovani kandidati trebaju poslati motivaciono pismo, CV, preporuku profesora (nije obavezno, ali je poželjno). Prijave se šalju putem emaila na adresu: info@adriaticmetals.com sa naslovom "Prijava za program mentorstva - Ja Zeleni Rudar".