BiH

Jahorinski bob na šinama najatraktivniji ljetnji sadržaj u regionu

Autor: Biznis.ba
Jahorinski bob na šinama najatraktivniji ljetnji sadržaj u regionu

Jahorina je 15. augusta postala ponosni domaćin najveće ljetnje atrakcije, planinskog Boba na šinama.

Za samo pet dana rada taj sadržaj je učinio Jahorinu jednom od najatraktivnijih destinacija u Evropi, svi žele da se spuste bobom na šinama čija je dužina 2.500 metara i jedan je od 10 najdužih u Evropi, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Jahorina je sa novim sadržajem postala centar zbivanja, posjetioci čekaju u redovima koji su nekada duži i od 100 metara samo da bi se spustili tim nevjerovatno zanimljivim sadržajem. Zadovoljni su i jahorinski hotelijeri, čiji su kapaciteti i ljetne bašte ispunjene do posljednjeg mjesta, svakako i oni imaju najviše benefita od planinskog boba.

Iz Olimpijskog centra kažu da su oduševljeni reakcijama i interesovanjem gostiju i priznaju da ni sami nisu očekivali baš ovoliku popularnost novog ljetnjeg sadržaja.

- Parametri koje pratimo su naglo skočili, do sada je otvareno gotovo 10.000 ljetnjih vožnji,a promet je dostigao gotovo 85.000 KM što je u poređenju s prošlim ljetom povećanje za 120 odsto, premašili smo čak i rezultat cijele ljetnje sezone 2016 za  150 posto ada su vožnje u pitanju a zabilježeno je povećanje prometa za 210 posto. Ovo je revolucija, mnogo mi je drago da smo upravo mi vlasnici najveće atrakcije ovog ljeta, interesovanje je toliko da smo za dane vikenda produžili radno vrijeme za tri sata kako bi svi koji su došli mogli da se spuste. Pozvao bih sve koji nisu bili kod nas da isprobaju sadržaj i uživaju vožnjom koja dostiže do 40 km/h i prolazi najljpšim djelovima Jahorine. Mislim da je vožnja bobom zaista jedinstven način da doživite Jahorinu u ljetnjem periodu - rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

( FENA)