Kanton Sarajevo

Javni poziv za izradu kurikuluma za stolara - cnc operatera i projektanta odjeće na računaru

Autor: Biznis.ba
Javni poziv za izradu kurikuluma za stolara - cnc operatera i projektanta odjeće na računaru
Foto: Unsplash

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za prijavu nastavnika članova stručnog tima za izradu predmetnih kurikuluma za dva zanimanja: stolar – CNC operater i Projektant odjeće na računaru.

Tim povodom imenovana je Radna grupa za kreiranje upisne politike u srednjim školama u Kantonu Sarajevo, s ciljem unapređenja stanja u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i obuke. Uz predstavnike Ministarstva, članovi Radne grupe za kreiranje upisne politike u srednjim školama u Kantonu Sarajevu su predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva za rad socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, Udruženja poslodavaca KS, Privredne komore, Obrtničke komore, Službe za zapošljavanje KS, kao i Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja.  

“Javni poziv treba okupiti najbolje nastavnike i najkvalitetnije predstavnike poslodavaca, koji će kroz rad u stručnim komisijama uraditi nove, savremene programe bazirane na obrazovnim ishodima. Povećanje broja sati praktične nastave jedan je od prioriteta naše reforme, jer učenik treba imati vještine potrebne za rad kod poslodavca”, istakla je ovim povodom resorna ministrica Naida Hota-Muminović. 

Javni poziv, kao i pripadajući prijavni obrazac, dostupni su na stranici Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, na linku.