BiH

Kakanjci zadovoljni dosadašnjom skijaškom sezonom na Ponijerima

Autor: Biznis.ba
Kakanjci zadovoljni dosadašnjom skijaškom sezonom na Ponijerima

Skijaški centar Ponijeri iznad Kaknja, koji je ove sezone s radom počeo 15. decembra prošle godine, ima iza sebe izuzetno uspješnu sezonu - izjavila je za Fenu portparol JU KSC Kakanj Nerma Alagić.

-Do kraja januara imali smo 36 radnih dana i preko 230 sati rada ski lifta. Usluge ski lifta koristilo je oko 3.700 skijaša - ističe Alagić, dodajući da je ski lift bio u funkciji i za dnevno i za noćno skijanje.

Bilježili su posjete skijaša iz susjednih općina Visoko, Zavidovići, Breza i Zenica, ali i iz drugih gradova Zeničko-dobojskog kantona, BiH te iz inostranstva.

-Na Ponijerima su skijali i Sarajlije, Tuzlaci, Mostarci... a kroz školu skijanja, koju je organiziralo naše preduzeće, prošlo je više od 200 djece. Veliki dio ih je i savladao osnove skijanja - kaže Alagić.

Promociju svog i jedinog aktivnog skijališta u ZDK-u, Kakanjci su i ove godine radili organizacijom manifestacije "Udahni Ponijere" tokom koje su imali popust za studente-skijaše, a kraću stazu su osigurali za sankanje mališana.

Održane su i brojne sportske aktivnosti, koncerti te glumački kamp za mlade polaznike škole glume iz Zenice, Zavidovića i Kaknja.

-Osim glumačkih vježbi, polaznici kampa za glumce imali su i vježbe izrade srednjovjekovnog oružja, zatim kondiciono-fizičke vježbe iz scenskih vještina koje su sve objedinjene u 20-minutni scenski prikaz na platou Ski centra - napominje Alagić.

Najavljuje da će do kraja sezone imati i takmičenje u veleslalomu.

Ski centar radi u dnevnim terminima od 10 do 16 te noćnom terminu od 18 do 21 sat, a poludnevno od 13 do 16 sati. Karte za poludnevno i noćno skijanje koštaju po 10, a za cjelodnevno 15 KM.

Biznis.ba / FENA