BiH

Kasim Kotorić novi predsjednik Udruženja metalske i elektro industrije

Autor: Biznis.ba
Kasim Kotorić novi predsjednik Udruženja metalske i elektro industrije

U naredne četiri godine funkciju predsjednika Udruženja metalske i elektro industrije Privredne komore FBiH (PKFBiH) obavljat će Kasim Kotorić iz kompanije Pobjeda Tešanj, a potpredsjednika Sead Gušmirović iz Energoinvesta Sarajevo.

To je odlučeno danas na sjednici Odbora Udruženja metalske i elektro industrije Privredne komore FBiH, koji broji sedamnaest privrednih društava.

Izborom predsjednika i potpredsjednika, završena je procedura izbora tijela Udruženja metalske i elektro industrije za naredne četiri godine.

Predsjednik Udruženja Kasim Kotorić rekao je će Udruženje intenzivno raditi na smanjenju parafiskalnih nameta, usaglašavanja cijena energenata, problemu nedostatka radne snage i sistema obrazovanja, te na donošenju programa mjera stimulacije realnog sektora.

Novoizabrani potpredsjednik Udruženja Gušmirović naglasio je da će Udruženje sa Vladom Federacije BiH i ministarstvima pokušati doći do povoljnijeg poslovnog ambijenta, koristeći se smjernicama Strategije razvoja metalnog i elektro sektora Federacije BiH, saopćeno je iz Udruženja metalske i elektro industrije PKFBiH.

Biznis.ba / FENA