Zenica

Kasumović: Cijene grijanja ostaju nepromijenjene u skladu s važećim ugovorima

Autor: Biznis.ba
Kasumović: Cijene grijanja ostaju nepromijenjene u skladu s važećim ugovorima
Ilustracija

Gradska uprava Zenice, u vezi sa stavovima Nikhila Mehte, generalnog direktora kompanije "ArcelorMittal" Zenica, iznesenim na današnjoj vanrednoj press-konferenciji, obavještava javnost da u narednom periodu neće biti povećanja cijena grijanja.

Ovu činjenicu Gradska uprava temelji na partnerskom ugovoru o realizaciji zajedničkog projekta Toplane, a koji jasno definira da neće biti povećanja cijena grijanja u roku od sedam godina od početka njenog rada.

Gradska uprava podsjeća javnost da su potpisani ugovori obavezni za sve strane uključene u projekat, te da je njihovo poštovanje od suštinskog značaja, bez obzira na izazove koji se pojave neočekivano.

Gradska uprava Zenica naglašava svoju posvećenost djelovanju u skladu sa ugovornim obavezama kako bi se osiguralo da građani ne budu izloženi dodatnom opterećenju. Još jednom, Gradska uprava Zenica konstatuje da će cijene grijanja ostati nepromijenjene u skladu s važećim ugovorima i da će se nastaviti pratiti situacija kako bi se osigurala transparentnost i stabilnost grijanja, kao jedne od najvažnijih komunalnih usluga, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Grada Zenica.