BiH

Kompleks "Muška Voda" šesti put će biti ponuđen na prodaju, cijena sve niža

Autor: Biznis.ba
Kompleks "Muška Voda" šesti put će biti ponuđen na prodaju, cijena sve niža
Kompleks "Muška Voda" itekako je poznat brend širom regije, ali i dalje. Međutim, uprkos potencijalu vazdušne banje, čistoj vodi i ugodnoj temperaturi šuma na Konjuhu, još je u stečaju i prodaja je pet puta propala a cijena se smanjuje.

U prvoj prodaji je iznosila tri miliona i 432 hiljade KM, a trenutna je došla na nešto više od dva miliona KM.

"U toku je sazivanje sjednice Skupštine na kojoj će se najvjerovatnije objaviti i šesta prodaja kompleksa Muška voda u kojem je Vlada TK odobrila smanjenje za pet posto od ove, zadnje cijene pete prodaje. Treba napomenuti da je Vlada preuzela, zajedno sa ministarstvo i Direkcijom regionalnih cesta da urede put od Kladnja do Muške Vode", pojasnio je kantonalni ministar turizma Mirsad Gluhić.

Već je uloženo 200 hiljada KM u jednu dionicu puta od Kladnja prema "Muškoj vodi" a odobreno je još sredstava za uređenje ove putne komunikacije.

"Od početka godine vode se određene aktivnosti putem Ministarstva, Vlade i Skupštine. Dionica puta prema Muškoj vodi, inače najteža dionica, obuhvaćena je sredstvima Direkcije za ovu godinu u iznosu od milion i 550 hiljada KM", dodao je načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

U općini i resornom ministarstvu smatraju da je ovo dobar signal za potencijalne investitore za kompleks "Muška Voda", koji ima potencijal vazdušne banje, ali i za razvoj sporta. Naime, ovdje su u doba bivše Jugoslavije mnoge sportske ekipe dolazile na visinske pripreme, a kako je smješten u okrugu zaštićenog pejzaža Konjuh, to dovoljno govori o mnogim drugim pogodnostima koje bi mogao ponuditi.

Pored hotela, ovaj kompleks obuhvata bungalove, lovačku kuću, ski stazu te igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Biznis.ba / FENA