BiH

Košarac sa Saudijcima o izvozu oružja

Autor: Biznis.ba

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa guvernerom Generalne agencije za namjensku industriju Saudijske Arabije Ahmedom Abdulazizom el Ohalijem o saradnji u oblasti namjenske industrije s fokusom na mogućnost plasmana proizvoda iz BiH na saudijsko tržište.

Tokom sastanka je istaknuto, navodi Srna, da je delegacija iz Saudijske Arabije jučer imala sastanke sa predstavnicima kompanija iz BiH koje posluju u oblasti namjenske industrije, kao i sa nadležnim entitetskim ministrima.

"Naša obaveza je da obezbijedimo prohodnost proizvoda iz RS i FBiH, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima koji definišu spoljnotrgovinski promet strateškim robama", poručio je Košarac.

Na sastanku je bilo riječi i o unapređenju vanjskotrgovinske razmjene između BiH i Saudijske Arabije, saradnji u oblasti turizma, te regionalnoj saradnji, te naglašeno da su inicijative za regionalnim povezivanjem od ključne važnosti za ekonomsku stabilnost, nova tržišta i nove investicije.

(Biznis.ba)