Predsjedavajuća VM

Krišto sa izaslanstvom EBRD: Podrška infrastukturi, ekonomiji i reformama

Autor: Biznis.ba
Krišto sa izaslanstvom EBRD: Podrška infrastukturi, ekonomiji i reformama
Foto: Fena

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto susrela se danas u Sarajevu s izaslanstvom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Usto, satala se i sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Matteom Colangelijem, novoimenovanom direktoricom Evropske banke za obnovu i razvoj za Bosnu i Hercegovinu Stelom Melnic i dosadašnjom direktoricom Europske banke za obnovu i razvoj za Bosnu i Hercegovinu Manuelom Naessl.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, investicijskim planovima i pokretanju novih projekata koji za cilj imaju razvoj zemlje.

Naglašena je važnost daljnje kontinuirane podrške infrastrukturnim projektima, socioekonomskim reformama i podrške ekonomiji.

Predsjedavajuća Krišto je iskazala uvjerenje da će se nastaviti daljnja uspješna saradnja s EBRD-om predvođenim novoimenovanom direktoricom Stelom Melnic te je izrazila zahvalnost dosadašnjoj direktorici Manueli Naessl na saradnji tokom njenog mandata u BiH i poželjela joj uspjeh u daljnjem radu.