BiH

Krišto-Sheldon: Saradnja sa Svjetskom bankom će donijeti nova ulaganja

Autor: Biznis.ba
Krišto-Sheldon: Saradnja sa Svjetskom bankom će donijeti nova ulaganja

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Christopherom Sheldonom o nastavku realizacije zajedničkih projekata u našoj zemlji.

Predsjedavajuća Krišto je zahvalila na dosadašnjoj podržci i ulaganjima Svjetske banke u našu zemlju a posebno za razdoblje obnove kada je Svjetska banka imala značajnu ulogu u vraćanju osnovne infrastrukture i usluga, stvaranju uvjeta za održiv povratak izbjeglica i raseljenih osoba te društveni rast i zapošljavanje.

Sagovornici su razgovarali o dinamici realizacije aktuelnih projekata u Bosni i Hercegovini koji su usmjereni na jačanje privatnog sektora i koji vode rastu i zapošljavanju, jačanju institucija i uprave te reformi javnog sektora i mjerama usmjerenim na ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize. Radi se o projektima značajnim za stanovništvo Bosne i Hercegovine jer se odnose na rješavanje mnogobrojnih problema lokalnih zajednica, ali i na velike infrastrukturne projekte.

Predsjedavajuća je izrazila očekivanje da će saradnja sa Svjetskom bankom dovesti do dobrih rezultata i novih ulaganja u periodu koje je pred nama, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Biznis.ba / FENA)