BiH

Kroz program Omladinska banka u Goraždu realizovano 14 projekata i dva mikrobiznisa

Autor: Biznis.ba
Kroz program Omladinska banka u Goraždu realizovano 14 projekata i dva mikrobiznisa

U Gradskoj upravi Goražde danas je upriličena promocija rezultata Omladinske banke Goražde u 2023. godini, ali i svih proteklih godina, što je program koji partnerski podržavaju Grad Goražde i Fondacija Mozaik.

Promociji su prisustvovali predstavnici Fondacije Mozaik, Gradske uprave Grada Goražda sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem na čelu te predstavnici neformalnih grupa mladih, a ovom prilikom dodijeljena su i priznanja i zahvalnice organizacijama i pojedincima koji su učestvovali u navedenom programu.

Kroz program Omladinska banka Goražde tokom ove godine podržano je 14 projekata i dva mikrobiznisa mladih na području Goražda, a ukupna vrijednost realizovanih projekata iznosi 42.132 KM, što su sredstva Fonda Omladinske banke Goražde koja su zajednički obezbjedili Grad Goražde i Fondacija Mozaik.

Najviše projekata odnosilo se na poboljšanje infrastrukture u mjesnim zajednicama, školama, vrtićima i sportskim kolektivima.

Naglašeno je da Omladinska banka godinama pruža priliku mladim ljudima da napreduju, kreiraju i realizuju projekte, pokreću mikrobiznise i rade u interesu cijele zajednice.

- Pored novčane vrijednosti, mnogo su vredniji  sami projekti koje su mladi pripremili, dobro osmislili što je za svaku pohvalu. To je učinilo 14 grupa mladih osoba tako da smo došli na ideju da većinu njih uključimo u stvaranje nove turističke zajednice Grada Goražde i da to krene na njihovu inicijativu, a da to dalje razvijamo sa stručnim timom – kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Program Omladinske banke u Goraždu se realizuje od 2013. godine i do sada su realizovana 84 projekta. Fondacija Mozaik i Grad Goražde prije tri godine započeli su i sa programom pokretanja mikrobiznisa te je do sada podržano sedam projekata mladih.

Biznis.ba