BiH

Lakić s predstavnicima FERK-a o reformi elektroenergetskog sektora

Autor: Biznis.ba
Lakić s predstavnicima FERK-a o reformi elektroenergetskog sektora

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, sa saradnicima, održao je u sjedištu Ministarstva u Mostaru radni sastanak sa predstavnicima Regulatorne komisije za energiju Federacije BiH (FERK), predsjednikom Miletom Srdanovićem, te članovima Sanelom Pokrajčić i Jasminom Bešom.

Tema sastanka bila je izrada podzakonskih akata za provedbu nedavno usvojenih energetskih zakona, a koji su u nadležnosti FERK-a. Glavni cilj je da se investitori i korisnici distributivnog sistema i distributivnih mreža na vrijeme upoznaju sa novinama koje se tiču distribucije, izgradnje novih proizvodnih elektroenergetskih objekata i njihovog načina priključenja na distributivnu mrežu.

Resorno ministarstvo, uz zajedničko djelovanje svih relevantnih učesnika u procesu, očekuje da svi podzakonski i drugi provedbeni akti potrebni za reformu elektroenergetskog sektora budu što prije doneseni, a s obzirom na to da je stabilnost ovog sektora najviši prioritet Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Biznis.ba